Schermen

Zijn er bij jullie in de groep mensen die je wel aan een stokje zou willen rijgen? Dan is het nu het moment om dit te proberen. En je zal zien dat dat nog niet zo makkelijk is!

  • Minimaal aantal personen: 10
  • Minimale leeftijd: Alle
€ 30,00 p.p.
Totaalprijs:
  • 50 verschillende activiteiten voor jong & oud
  • Voor groepen van 2 tot 2000 alles onder een dak
  • Het grootste indoor centrum van Nederland

Je maakt op unieke wijze kennis met de schermsport. De instructeurs zorgen er voor dat alle materialen klaar staan zodat u met uw team gelijk aan de slag kan.

Na de introductie en welkom start het programma met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende disciplines. (Floret, degen, sabel). Natuurlijk worden de verschillende wapens getoond.

Daarna starten we het voetenwerk. De deelnemers worden in stelling gezet (en garde) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn. Er wordt al gelijk een bijzondere vorm geboden. Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen geleerd en aansluitend de weringen (verdedigingstechnieken).

Al snel gaan de deelnemers over tot een duel en bij voldoende tijd wordt er met teams geduelleerd.